ATB-afsluittocht 2017

26 maart, 2017

Meestal wordt de ATB – afsluittocht gereden voor de Krokustocht maar dit jaar was hij 2 weken later dan de Krokustocht. Kwam zo uit in de planning w.s.. Vorige week in de regen de tocht voor gereden, met Bert de Jonge, Bert Mensingh en Jan Bé de Boer. Ook nog gevallen dus wat gevoelige pols en Bert Mensingh gevoelige ribben.

Vanuit Leek vertrokken en hoewel het nog fris was, was de zon ook al doorgebroken en stonden mijn fietsvrienden uit Leek al te wachten. Nadat ook Jan Bé, uit Tolbert, kwam aan gereden, konden we vertrekken naar Roden. Onderweg pikten we Marcel nog op, die inmiddels vanuit Leek naar Nietap is verhuisd. Terug naar zijn roots. Aangekomen in Roden, bij ons vaste vertrekpunt, Fitnesscentrum aan de Kanaalstraat, stonden er als snel 24 ATB-ers klaar om nog een keer door de bossen en over de wegen te gaan fietsen, in de regio, als afsluiting van dit ATB-seizoen.

Het leuke van zo een tocht is dat je weer eens leden spreekt die je niet regelmatig tegen komt bij het fietsen. Dit maakt dat er altijd veel met elkaar gesproken wordt, zeker aan het begin. Bewondering voor de nieuwe fietsen, vragen van; ” Hoe gaat het?” of anderszins gesprekken. Via Roden, richting Leek en vanuit daar richting Nuis, het Coendersbos. Over het zogenaamde Pad, waardoor er een lang lint van WTC-ers door het landschap reden wat een mooi gezicht is. Het Coendersbos kenmerkt zich door technische singeltracks. Geweldig om hier door heen te fietsen. Slalommen tussen bomen door, soms vol in remmen en weer aanzetten. Heerlijk!

Daarna via allerlei stukken bos en verharde/onverharde wegen naar Bakkeveen. Omdat het mooi weer was waren er daar veel wandelaars. Wat dan opvalt is dat een grote groep ATB-ers en wandelaars heel goed samen gaat. Ik heb tenminste geen onvertogen woord gehoord. Elkaar groetend en dan kan een ieder weer zijn weg vervolgen.

In het Bospaviljoen op het terras koffie, dit keer zonder gebak(kennelijk was er dit keer geen behoefte aan!) en ik aan de thee. Verse muntthee wat allerlei reacties opriep, zoals: ” Is dat gras!” of ” Is dat wiet!”.

Na deze pauze weer verder met nog wat heuveltjes rond Bakkeveen. En terug naar Roden waar wederom de traditionele erwtensoep en nu ook bonensoep, voor ons klaar stond. Niet iedereen ging mee. Bij snackbar de Berk was Peter al neergestreken met zijn mooie nieuwe rode Colnago en ook Henk van der Kaap was weer van de partij. Een kindermenu voor Bauke en groentesoep voor Klaas B. En wij aan de erwten -en of bonensoep. Heerlijk.

Al met al een prima tocht waarvoor dank Bert en Bert. En geen valpartijen of lekke banden of ander leed dit keer, dus geslaagde tocht.

Tot op de weg!

Groet,

Hans