ATB – avondtocht 1 Nov 2016

01 november, 2016

Vanavond voort het eerst dit seizoen weer eens een avondtraining gedaan op de ATB!
In plaats van 19.00 uur om 19.30 uur gestart vanuit Leek. Dit, omdat ik vanuit Emmen moest komen en het vreselijk druk was op de weg. Landelijk 925 km aan files! Het wordt steeds drukker op de weg en dus ook vanuit Emmen naar Leek via de N34. Zou graag weer een baan hebben waar ik met de fiets naar het werk kan. Maar ja, je maakt soms keuzes en een gevolg van de keuze van deze baan was dat ik weer genoodzaakt ben veel in de auto te zitten.
Maar goed, ATB-en in de avond in het donker, het blijft speciaal. Helaas deed mijn licht het al snel niet meer maar gelukkig hadden Arjan en Pieter( ja, jullie lezen dit goed, Pieter Pestman), goed en veel licht mee waardoor ik gewoon op kop kon fietsen en mijn route doen die ik zelf ook soms fiets ‘ s avonds.
Door de concentratie die anders is als overdag omdat het dan licht is (dûh), is het meer inspannend om ‘ s avonds te fietsen dan overdag.
Met het in acht nemen van de regels, dus niet diep het bos in maar de wat grotere doorgaande paden door het Nienoordbos en in de rest van de omgeving van Leek en Tolbert toch 25 km gefietst. Via allerlei zand- en grindpaden en ook asfalt een prima training voor door de week wanneer je niet overdag kunt fietsen en spinnen geen alternatief is. Liefhebbers, in principe iedere dinsdagavond vanuit Leek een rondje in de omgeving van Leek/Tolbert/Nietap. Afstanden tussen de 25 tot 40 km. En goed licht, verplicht!

Groet,
Hans