Holterbergtocht, 8 april 2017

12 april, 2017

Daar was hij weer, de Holterbegrtocht! De jaarlijkse ” klimtocht” van WTC Roden, renners van het lage land! Volgens onze onbezoldigde geschiedkundige, Drs. Jan Giezen, de 15 de keer. De eerste keer was in 2002, als voorbereiding voor de eerste trip naar Malorca!

Dit keer fietste gelukkig Harry Elema weer voor en dat betekent een Garmin op het stuur waardoor wij ook onder de bomen niet verkeerd zouden rijden! Vertrokken vanaf het fitnesscentrum aan de Kanaalstraat. Met de fietskar en hier en daar fietsen op de fietsdrager.
Met 17 man (we hebben nog steeds geen vrouwelijke leden die mee willen? Of durven?) vertrokken!
In Ommen aangekomen wederom naar onze vertrouwde plek waar de auto geparkeerd kan en wij kunnen omkleden en ons prepareren op de tocht. Onze webmaster, Wijnand was op eigen gelegenheid naar Ommen gereden. Dus met 18 man, in een groep, vertrokken. Met de afspraak, dat we bij elkaar blijven. Bij een klim mag iedereen op eigen kracht naar boven en ook weer afdalen maar onderaan de klim wachten we op elkaar. Zo gezegd zo gedaan. Als eerste de Lemeleberg op, maar nu vanuit Lemele, dus via de andere kant. Zo zouden we het eerste gedeelte de tocht in tegenovergestelde richting fietsen. Althans, zo heb ik het ervaren!
In Nijverdal naar ons bekende koffie-adres. Er was een nieuwe uitbater en deze had wat verbouwd waardoor het wat lichter leek. Na de koffie met het bekende appelgebak, de grote ronde over de Holterberg. Zoals als iedere keer betekent dat toch dat hier de betere klimmers gescheiden worden van de wat mindere klimmers. Maar iedereen kon op zijn niveau genieten van het klimmen, de mooie omgeving en ook het afdalen. Bij het ontmoetingscentrum van Staatsbosbeheer verzamelen en terug naar Ommen. Niet zonder ook nogmaals de Lemeleberg te bedwingen.
Bij de auto terug gekeerd, 100,5 km opmerking teller. Heerlijk gefietst en genoten van de dag tevreden met de 3 J’s terug naar Roden (Jan Meijer, Jan Bé De Boer en Jan Giesen).
Klaas, bedankt voor de organisatie, maar vooral ook Harry voor het voorrijden.
Maar ook bedankt collega fietsers want door met elkaar op deze manier te fietsen kan iedereen mee en is er ruimte voor de betere klimmers als ook voor de wat mindere en kan iedereen genieten van de dag!

Hans