Tecklenburgerrundfahrt 7 mei 2016

28 juni, 2016

Het is zaterdagochtend (07-05-2016). Het begon al veelbelovend….
O ja, ik zal niemand met naam en toenaam vermelden, uiteraard vanuit eigen belang, want ik heb nog wel een wiel nodig…… 😉
De fietskar staat op de afgesproken plek.
In de auto (van Bert de J.), die de fietskar erachter heeft, stappen 4 mensen en er blijven 3 staan…….wachten maar dan.
Er wordt iemand (Bert M.) gebeld die toegezegd had mee te gaan en tevens wilde rijden….
Gelukkig kwam die toch nog een keer opdagen 😉 zodat we met z’n vieren de achtervolging in konden zetten naar Tecklenburg.
Aldaar ter plaatse werd duidelijk wie welke afstand van plan was te gaan fietsen. De afstand van 160km zou gefietst worden door 4 en de andere 4 gingen 130km doen.
Het was een mooie dag, lekker warm, prima omstandigheden om te fietsen.
Zo gezegd zo gedaan. De klimmetjes waren voor een aantal een makkelijkere hindernis dan voor mij. Er werd gelukkig gewacht, waarvoor mijn dank uiteraard. Er zaten hele pittige klimmetjes tussen, o.a. die hele bekende van 25%.
Na de afdalingen, die mij veel beter afgaan en waarvan er prachtige tussen zaten, werd ook gewacht.
Uiteraard werden de afdalingen zonder enig risico genomen: tijdens klimmen heb je alles te winnen, in de afdaling heb je alles te verliezen.
Bij de tweede verzorgingspost nam de zoon van Bert de J. de beslissing om de 130km te fietsen in plaats van de voorgenomen en als zodanig begonnen 160km.
We, het groepje van de 130km, zagen na ongeveer 90 kilometer, iemand voor ons met een bekend tenue aan. Wie zou dat zijn….?
Al snel werd duidelijk dat het Wijnand W. was. Ook hij wilde 160km fietsen. Dat werd, ongeveer, 130 kilometer. (Grootspraak????? 😉 )

Bij de laatste verzorgingspost zagen we Bert M. Aj, teken aan de wand: ook hij was van plan 160km te fietsen, maar maakte er toch ook maar, ongeveer, 130 kilometer van…… (Grootspraak???? 😉 ).
Toen bleef er nog 1 over (Klaas B.) die zich ook voorgenomen had 160km te fietsen. Hij kreeg onderweg pech …… en is door de organisatie opgehaald.
Het eerste wat wij te horen kregen: fietsers zijn asociaal!
Het relaas laat ik uiteraard aan hem zelf over.
Toch is er 1 geweest die 160km heeft gefietst! Dat is Marcel T.! Hij is op eigen gelegenheid naar Tecklenburg gegaan. Zag hij de bui al hangen???? 😉
Het was sowieso zeer gezellig. We hebben gelachen en vooral weer een prestatie van formaat geleverd. Op naar de volgende toertocht!

Verslag: Cees Schutterop

 

Tecklenburgruntfahr7mei2016