Zondagsrit 8 juli 2018

08 juli, 2018

Zondag 8 juli was er weer eens een zondagsrit. Een rit waarbij alle leden die fietsen dit weer eens gezamenlijk kunnen doen. Alle andere zondagen wordt er gefietst in allerlei groepen. De zogenaamde seniorengroep, de uitslapers, de uitslovers die bedenken om een ronde IJsselmeer gaan fietsen(348,7 km!). Respect Klaas!
En de dan nog diegene die ‘ gewoon’ om 08.00 uur vertrekken.
In ieder geval is het een rit waarbij de snelheid er een is die voor iedereen te doen is. Gemiddelde is meestal zo rond de 28/29 km per uur. Goed te doe dus. Helaas was er niemand die zich aangeboden had om voor te fietsen dus Marcel besloot als lid van de activiteitencommissie, zelf voor te rijden. Omdat de wind vanuit het noorden blies, was Lauwersoog een mooie optie. Vanaf de Kanaalstraat met 13 man en een vrouw, een introducee, vertrokken. Onderweg ten hoogte van Zoutkamp kwamen we Lucas nog tegen. Die was vertrokken om 08.00 uur. Waarom? Dat weet ik niet. Hij maakte rechtsomkeer en fietste met ons mee verder. Door de harde wind was het kop over kop en redelijk aanpoten! Maar gelukkig scheen de zon.
In Lauwersoog koffie met…..op kosten van de club! Om daarna via de Friesche kant weer terug te rijden naar Roden.
Mooie tocht, mooi weer, leuke groep en geen pech, ondanks de enorme slag in het wiel van onze introducee.
Marcel bedankt en, nog even voor de leden, 9 september is er ook een zondagsrit. Hiervoor zoekt de activiteitencommissie nog een voorrijder. Je taak is een rit uit te stippelen van ongeveer 100 km met ergens een koffiestop onderweg na ongeveer 50 km. Zin in? Opgeven bij de activiteitencommissie(Marcel T. of Bert M.).
Voor de afsluitrit is er al een lid die deze gaat voorrijden.

Groet,
Hans